علمی، پژوهشی و فناوری

برگزاری جلسه کمیته فنی بذر استان گیلان با حضور نمایندگان مؤسسات تحقیقاتی

کمیته فنی بذر استان گیلان به منظور بررسی برنامه‌های تولید بذر مادری و گواهی شده برنج، با حضور معاون بهبود تولیدات گیاهی و مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی و نمایندگان مؤسسات تحقیقاتی و تولیدکنندگان بذر در سالن جلسات سازمان برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری گیلان: طاهره رضاپور*

کمیته فنی بذر استان گیلان با حضور معاون بهبود تولیدات گیاهی و مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی، مدیر شرکت خدمات حمایتی استان، نمایندگان مؤسسه تحقیقات برنج کشور، موسسه ثبت و گواهی بذر و نهال و شرکت‌های تولیدکننده بذر در سالن جلسات سازمان برگزار شد.

در این جلسه، میزان تحقق برنامه ابلاغی تولید بذر مادری و گواهی شده به تفکیک رقم توسط شرکت‌های تولیدکننده بذر مورد بررسی قرار گرفت. بر اهمیت تولید بذر گواهی شده و مادری برنج در استان تأکید شد. همچنین، شرکت‌های تولیدکننده گزارشی از اقدامات انجام شده در راستای تحقق برنامه ابلاغی تولید بذر مادری و گواهی شده و سطح سبز مزارع بذری ثبت شده توسط خود ارائه دادند. این جلسه نشان‌دهنده عزم جدی مسئولین و تولیدکنندگان برای ارتقای کیفیت تولید بذر برنج در استان گیلان بود.

در این جلسه، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان، مهندس منشی زاده با اشاره به اهمیت بذر در زنجیره تولید برنج، گفت: «تولید بذر با کیفیت و استاندارد، یکی از کلیدی‌ترین عوامل در افزایش بهره‌وری و کیفیت محصول نهایی است. ما باید تلاش کنیم که بذرهای گواهی شده و مادری با کیفیت بالا را در اختیار کشاورزان قرار دهیم تا بتوانند محصولات بهتری را تولید کنند.»

مدیر زراعت سازمان، مهندس اکبرزاده نیز در ادامه این جلسه به فرصت‌های موجود در تولید بذر اشاره کرد و افزود: «با توجه به پتانسیل‌های بالای استان، می‌توانیم با تأمین منابع مالی، تجهیزات و فناوری‌های نوین، گام‌های مؤثری در جهت ارتقای کیفیت بذر برداریم. همکاری بین مؤسسات تحقیقاتی و تولیدکنندگان بذر می‌تواند به ما کمک کند تا از تجربیات یکدیگر بهره‌مند شویم و راه‌حل‌های نوآورانه‌ای برای بهبود فرآیند تولید ارائه دهیم.»

در ادامه، نمایندگان مؤسسات تحقیقاتی گزارشی از نتایج تحقیقات خود در زمینه بهبود ارقام برنج و تکنیک‌های نوین کشت ارائه دادند. آن‌ها بر لزوم افزایش همکاری‌ها و تبادل اطلاعات بین کشاورزان و محققان تأکید کردند تا بتوانند به‌طور مشترک به بهبود کیفیت و کمیت تولید برنج دست یابند.

شرکت‌های تولیدکننده بذر نیز در این جلسه به ارائه تجربیات خود پرداختند و چالش‌هایی که در مسیر تولید بذر با آن‌ها مواجه هستند را مطرح کردند. آن‌ها خواستار حمایت‌های بیشتر از سوی دولت و سازمان‌های مربوطه شدند تا بتوانند به تولید بذر با کیفیت و استاندارد ادامه دهند.

در پایان جلسه، تصمیماتی برای ارتقای کیفیت بذر و افزایش سطح همکاری‌ها بین تمامی ذینفعان اتخاذ شد. همچنین مقرر گردید که جلسات دوره‌ای دیگری نیز برگزار شود تا روند پیشرفت برنامه‌های تولید بذر تحت نظارت قرار گیرد و مشکلات احتمالی به سرعت شناسایی و حل شوند.

این جلسه نشان‌دهنده عزم جدی مسئولین و تولیدکنندگان برای ارتقای کیفیت تولید بذر برنج در استان گیلان بود و امید می‌رود که با اجرای برنامه‌های مصوب، شاهد افزایش تولید و بهبود کیفیت برنج در این استان باشیم.

انتهای پیام/

برگزاری جلسه کمیته فنی بذر استان گیلان با حضور نمایندگان مؤسسات تحقیقاتی
برگزاری جلسه کمیته فنی بذر استان گیلان با حضور نمایندگان مؤسسات تحقیقاتی
برگزاری جلسه کمیته فنی بذر استان گیلان با حضور نمایندگان مؤسسات تحقیقاتی
برگزاری جلسه کمیته فنی بذر استان گیلان با حضور نمایندگان مؤسسات تحقیقاتی
برگزاری جلسه کمیته فنی بذر استان گیلان با حضور نمایندگان مؤسسات تحقیقاتی
https://stnews.ir/short/4O5wM
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: