مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
در اختتامیه نوزدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی استاندار به تاثیرگذاری ملی جشنواره اشاره کرد، سید مهدی ابطحی جشنواره بیستم را پلی بین ایدههای ایرانی با بازارهای بینالمللی دانست؛ رییس مرکز راهبردی معاونت علمی ریاست جمهوری این جشنواره را در حوزه های مختلف اثربخش دانست که برآیندش اقتدار ملی خواهد بود. رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس هم گفت: این جشنواره زمینه ساز ارزشگذاری است و این باعث افزایش تعداد شرکتهای دانش بنیان خواهد شد.
به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری اصفهان : استاندار اصفهان در مراسم اختتامیه نوزدهمین جشنواره ملی فنآفرینی شیخبهایی گفت: برگزاری جشنوارههایی همچون جشنواره ملی فنآفرینی شیخبهایی در اصفهان بسیار قابل تامل است و میتواند در این مسیر، نقشآفرین تاثیرگذاری در کشور باشد.
مهدی جمالینژاد اظهار کرد: حمایت از دانشگاهها و مراکز علمی و فناوری اصفهان برای ارتقای جایگاه علمی کشور ضروری است.
وی خطاب به جوانان خلاق کشور گفت: امید فردای کشور شما هستید و مردم به دستاوردهای شما دل بستهاند و باور دارند شما میتوانید گره از مشکلات بردارید.
بیستمین جشنواره شیخ بهایی پلی بین ایدههای ایرانی با بازارهای بینالمللی
سید مهدی ابطحی رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در اختتامیه نوزدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی که شامگاه امروز پنجشنبه 25 اردیبهشت ماه در تالار عباسی برگزار شد ضمن مرور جشنوارههای قبلی گفت: پایداری جشنواره متکی بر پویایی آن است. اولین دوره جشنواره شیخ بهایی در سال 1383 با ترویج گفتمان کارآفرینی شروع شد، جایزه به کارآفرینان و حامیان کارآفرینی تعلق گرفت. همچنین رشد شرکتهای دانشبنیان را داشتیم و مسائلی هم این شرکتها با آن مواجه شدند و بعد از چهار دوره این جشنواره به جشنواره فن آفرینی شیخبهایی تغییر نام داد. در سالهای اخیر نیز بواسطه واژگان که مرحوم دکتر شیخ زین الدین در شهرک علمی و تحقیقاتی پایهگذاری کرده بود، جشنواره به فناوری صنعتساز هم توجه کرد.
ابطحی ادامه داد: در نوزدهمین جشنواره شاهد رشد بالای کمی ثبت نام کنندگان و کیفیت بالای شرکت کنندگان بخصوص در بخش فنآفرینیهای نوپا بودیم. همچنین برای اولین بار دو جایزه ویژه ICT و جایزه ویژه پویانمایی در جشنواره نوزدهم اضافه شده است. جوایز ویژه عماد و مدیریت شهری هم در این دوره رشد داشته. علاوه براینها حضور نمایندگان سازمان ملل برای دریافت وضعیت فناوریهای متکی بر مسائل زیست محیطی و شرکت نمایندگان سفارتخانهها همچنین رویدادهایی مختلفی در این جشنواره برگزارشد.
رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به وضعیت فعلی شرکتهای دانشبنیان اشاره کرد و لزوم توجه به بازار و وضعیت دشوار تامین مالی و گسست با فناوران جهانی را مورد تاکید قرار داد.
ابطحی ویژگیهای مثبت جشنواره شیخ بهایی را قدمت آن در حوزه کارآفرینی و فناوری عنوان کرد و افزود: قبل از اینکه واحدهای استارت آپ و شتابدهنده و فناوری عمومیت پیدا کند، این جشنواره شروع به کار کرد. جشنواره حمایت از فنآفرینی را در کنار توجه به ترویج کارآفرینی دنبال کرد. علاوه براینها شهرک بعنوان پشتوانهای با یک ساختار پیوسته و پیگیر و منسجم، با تجربه بالای داوران و شبکهسازی هدفمند میان فناوران و سرمایهگذاران و نهادهای پشتیبان بوده است.
وی در ادامه محدودیت در برند ملی و بینالمللی، تمرکز جغرافیایی، ضعف در رسانهسازی و روایتگری و نبود استمرار حمایتی پسا جشنواره را بعنوان کاستی های جشنواره شیخ بهایی مورد اشاره قرار داد.
رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، برای جشنواره بیستم،پویایی و اینکه ایجاد هویت با رویکرد داستان محور و مبتنی بر حرکت اجتماعی نسل جوان و قهرمانان حوزه فناوری باشد را مورد تاکید قرار داد.
وی با بیان اینکه شهرک بعنوان اولین پارک علم و فناوری کشور مفتخر است که هستههای فناور را به شرکتهای صنعتساز تبدیل کرده، گفت: این روایتگری در خلال جشنواره باید انجام شود همچنین همافزایی با رویدادهای بینالمللی و منطقهای ضرورت دارد؛ علاوه براینها آنچه در این جشنواره از تجارب فناوران به دست میآید پشتوانه بسیار خوبی برای سیاستگذاری در این حوزه است و خوشبختانه نمایندگان مجلس شورای اسلامی و تمایندگان در کمیسیون آموزش و پژوهش هم حضور دارند و این اتفاق بسیار مبارک است.
رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان جشنواره بیستم را پلی بین ایران با بازارهای بینالمللی عنوان کرد و از زحمات دبیر جشنواره، همکاران شهرک علمی و تحقیقاتی، مدیران استان، داوران و حامیان جشنواره تشکر نمود و برای فناوران و فعالان عرصه علم و فناوری آرزوی موفقیت کرد.
اثربخشی جشنواره شیخبهایی برآیندش «اقتدار ملی» است
سعید سرکار رییس مرکز راهبردی معاونت علمی ریاست جمهوری نیز جشنواره و اثر بخشی اقتصادی و اجتماعی و اقتداری آن را مورد بحث قرار داد.
وی مولفههای اقتدار را شامل اقتدار نظامی، تکنولوژیک، اقتصادی، دیپلماتیک، فرهنگی، مذهبی و اقتدار رسانه عنوان کرد و گفت: برآیند تمام این مولفههای اقتداری «اقتدار ملی» است و اصل بقای اقتدار مسئلهای است که در دنیا همه بر سر آن دعوا دارند و میجنگند.
اقتدار تکنولوژیک پایه و اساس بقیه اقتدارهاست
رییس مرکز راهبردی معاونت علمی ریاست جمهوری اظهار کرد: از بین تمام مولفه اقتدارهایی که نام بردیم اقتدار تکنولوژیک پایه و اساس بقیه اقتدارهاست. اقتدار نظامی ما مدیون اقتدار تکتولوژیک و شما جوانانی است که در عرصه تکنولوژی دارید تلاش میکنید.
وی در ادامه با تاکیدبراینکه اگر اقتصاد ما اقتصاد دانش بنیان و مبتنی بر تکنولوژی باشد یک اقتصاد زنده و پویاست. در مقابل اقتصاد مبتنی بر مواد خام معدن و نفت یک اقتصاد مرده است؛ اظهار کرد: اقتدار اقتصادی و نظامی به همراه خودش اقتدار دیپلماتیک میآورد و بعد از عملیات وعده صادق 1 و 2 شاهد این اقتدار هستیم.
تاثیر شگرف اقتدار نظامی و اقتصادی بر اقتدار اجتماعی
سرکار مهمترین اقتدار را اقتدار اجتماعی و پشتوانه مهم مردمی آن دانست و گفت: با اقتدار نظامی امنیت و با اقتدار اقتصادی رفاه را برای مردم تامین میشود. اینها تاثیر شگرفی بر اقتدار اجتماعی دارد. دشمن هم اقتدار اجتماعی ما را هدف قرار داده است و تحریمها و اقداماتش هم در همین رابطه است.
وی با ذکر این مثال که در بحث تکنولوژیک، کاتالیزورها را به ما ندادند که صنعت پتروشیمی ایران را زمین گیر کنند، گفت: اما با تلاش شما جوانان صنعت پتروشیمی ایران همچنان پویا و قدرتمند دارد جلو میرود کاتالیزور در طی یکسال در ایران ساخته شد الان دارد صادر میشود.همچنین تحریم داروهای نجات جان کودکان برای ایجاد نارضایتی اجتماعی انجام میدهند.
مهمترین حمایت مجلس قانون جهش تولید دانش بنیان است
علیرضا منادی رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس هم گفت: مفتخر هستم که امروز در اصفهان خانه هنر ایرانیان حضور پیدا کردم. حضور ما در این جشنواره بواسطه دعوت نمایندگان محترم اصفهان بود.
وی در خصوص اینکه کمیسیون آموزش و تحقیقات از منظر آرمانی چه کاری در حوزه فناوری انجام داده است، قانون جهش تولید دانش بنیان را که توسط کمیسسون آموزش در مجلس قبلی نوشته و تصویب شده است، مورد اشاره قرار داد.
منادی گفت: در آموزش در بحث تعلیم و تربیت اولین قطعه این زنجیره 7.5 میلیون کودکی است که امروز در بحث سازمان تعلیم و تربیت قانونی کردیم از بهزیستی آوردیم اول زنجیره، بعد 12 سال مدرسه با 17 میلیون دانش آموز و یک میلیون معلم است و بعد دانشگاه با 3.5 میلیون دانشجو و یکصد هزار استاد. آخرین قطعه این زنجیر بحث شرکتهای دانش بنیان است که در مجلس هشتم در این کمیسیون این قانون را نهادینه و تصویب کردیم. برطبق این قانون استادان دانشگاه میتواند شرکت دانشبنیان تاسیس کنند.
نقش مهم دانشبنیانها در بهرهوری 2.8 درصد
رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ادامه داد: الان 13 هزار شرکت دانش بنیان داریم. در برنامه توسعه هم8 درصد رشد اقتصادی در نظر گرفته شده که یک سوم از محل بهره وری است و از این میزان 2.8 درصد رشد اقتصادی را باید شامل گردد. در این رابطه آنجایی که میتواند بهروه وری 2.8 درصد را برای ما تامین کند شرکتهای دانش بنیان هستند.
وی گفت: همچنین در بحث اقتدار نقش دانش بنیانها پررنگ است و اگر امروز سالهاست دنیا دنبال مذاکره است این اقتدار ماست و الان روزهای روشنی را دیدهایم با اقتداری که دانشمندان ایجاد کردهاند. بعنوان نمونه در حوزههای پزشکی در ایام کرونا 6 واکسن ساختیم. یکی از آنها واکسن ویژه استنشاقی بود، این دانش را فقط ایران و چین و روسها دارند.
پایش اجرای درست قانون جهش تولید دانشبنیان برای حمایتاز شرکتهای دانش بنیان
رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه در برنامه هفتم توسعه علوم پیشران یعنی هوش مصنوعی، کوانتوم، علوم شناختی، بایوتکنولوژی و لیپروالکترونیک را آوردیم، اعلام کرد: بودجههای بسیار قابل توجهی در اختیار معاونت علمی قرار دادیم و تکلیف کردیم که معاونت علمی امسال در حوزه هوش مصنوعی تلاش کنند و با حضور اعضای کمیسونها هر هفته دوشنبه طبق قانون جلسهای داریم و کمیته پایش میکند که معاونت و وزارت علوم و مجریان قانون جهش تولید دانش بنیان اجرای قانون را درست اجرا کنند و این کار به خاطر حمایت از شما شرکتهای دانش بنیان است.
نقش مهم جشنواره شیخبهایی در افزایش تعداد شرکتهای دانشبنیان
وی ادامه داد: شرکت در این جشنواره برای ما افتخار است و امیدواریم مفید باشد، شرکتهای دانشبنیان و فعال این عرصه در کشور در این جشنواره حضور پیدا میکنند، این ارزش گذاری و رشد دادن است و اینکه از 17 هزار شرکت دانش بنیان به تعداد بالاتری برسیم.
«سیلیکون ولی» دانشگاه شریف نمونه ای موفق در اقتصاد دانش بنیان و اشتغال
رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در خصوص «سیلیکون ولی» دانشگاه شریف، اعلام کرد: با افتخار در دانشگاه صنعتی شریف در فضایی به وسعت 250 هکتار شرایطی فراهم کردیم که منجر به تاسیس 700 شرکت دانش بنیان از خود بچههای دانشگاه شریف و اساتیدی که مهاجرت نکردند و ایستادند،و امروز همین شرکتها بالای 5 هزار میلیارد تومان فروش داشتند و بالای چهار پنج هزار نفر استخدام.
حمایت تمام قد مجلس قانون جهش تولید دانش بنیان است
منادی ادامه داد: ایران توانایی همه کارهای دانشبنیان را دارد، باید حمایت بشود؛ مجلس تمام قد حمایت کرده مهمترین حمایت ما همین موضوع قانون جهش تولید دانش بنیان است که مقام معظم رهبری بر آن تاکید کردند 120 تا مشکل را به نحو قانونی با 20 ماده حل کردیم. الان اینجا با دست پر هستیم. نگران آینده نباشید سختیها زیاد اما راه نورانی با ما هست و بزودی تعداد شرکتها زیادتر خواهد شد.
1403/03/22 11:24
1403/03/22 09:26
1403/03/21 13:27
1403/03/21 13:25
رییس اتاق بازرگانی سنندج خبر داد:
شکوفایی ایدههای بانوان کردستانی در رویداد کارآفرینی تاک1403/03/21 17:21
1403/03/20 11:21
1403/03/20 11:13
1403/03/20 10:32
با حضور صاحبنظران مدیریت داراییهای فکری بررسی شد
گلوگاههای اجرای ماده ۵ قانون جهش تولید دانشبنیان1403/03/20 10:29
در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار میشود؛
اولین همایش ملی نقش دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی غیردولتی در تحول نظام آموزش عالی1403/03/20 10:23