علمی، پژوهشی و فناوری

سالانه حدود ۶۰ هزارنفر در یزد در آزمون‌های مهارتی شرکت می‌کنند

طالبی گفت: سالانه نزدیک به ۶۰ هزار نفر در آزمون‌های مهارتی شرکت می‌کنند که حدود ۵۷ هزار نفر در مرحله اول پذیرفته می‌شوند و نیمی از آن‌ها موفق به اخذ گواهینامه‌های فنی می‌گردند.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری از استان یزد : احمدطالبی، سرپرست آموزش فنی و حرفه‌ای یزد دقایقی پیش در نشست خبری اظهار کرد: این سازمان در سال گذشته با اجرای برنامه‌های گسترده در حوزه‌های دولتی، خصوصی و زندان‌ها، گام‌های مؤثری در توسعه مهارت‌آموزی برداشته است. 

آموزش در مراکز دولتی و زیرمجموعه‌ها

وی افزود: در مراکز دولتی، ۳۰ هزار نفر تحت پوشش آموزش‌های مهارتی قرار گرفته‌اند. همچنین در زندان‌ها، با راه‌اندازی کارگاه‌های آموزشی و طرح‌های مهارت‌محور مانند سربازان مهارت، ۱۵ هزار نفر آموزش دیده‌اند که معادل ۴۴۰ هزار نفر-ساعت آموزش بوده است .  

طالبی افزود: برنامه‌های سیار نیز به مناطق محروم و روستایی گسترش یافته تا دسترسی به آموزش را افزایش دهد.  

وی گفت: بخش خصوصی با ۸۲۰ آموزشگاه آزاد فعال، سهم قابل توجهی در مهارت‌آموزی دارد و در سال گذشته، ۳۶۱ آموزشگاه واجد شرایط دریافت حمایت مالی شدند و مبالغی بین ۲ تا ۶۰ میلیارد تومان بسته به نوع طرح و نیاز به تجهیزات، به آن‌ها تخصیص یافت.  

طالبی گفت: با همکاری صندوق کارآفرینی امید، وام‌هایی برای تأمین مواد مصرفی و تجهیزات آموزشی در اختیار آموزشگاه‌ها قرار گرفته است.  

وی افزود: سالانه نزدیک به ۶۰ هزار نفر در آزمون‌های مهارتی شرکت می‌کنند که حدود ۵۷ هزار نفر در مرحله اول پذیرفته می‌شوند و نیمی از آن‌ها موفق به اخذ گواهینامه‌های فنی می‌گردند.  

این مسئول گفت: برگزاری آزمون‌ها به صورت آنلاین و حضوری، تسهیلات بیشتری را برای داوطلبان فراهم کرده است.  

المپیادهای مهارتی و دستاوردها 

وی اظهار کرد: این اداره هر ساله المپیادهای مهارتی را در سطوح شهرستانی، استانی و ملی برگزار می‌کند و در سال گذشته، دو نماینده از ایران در المپیاد جهانی مهارت شرکت کردند و موفق به کسب مدال شدند، اما متأسفانه این موفقیت‌ها آن‌گونه که باید انعکاس رسانه‌ای نداشت.  

وی در پایان، مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای تأکید کرد: هدف ما تربیت نیروی کار ماهر و افزایش اشتغال پایدار است و از تمام ظرفیت‌های دولتی و خصوصی برای تحقق این مأموریت استفاده خواهیم کرد.

سالانه حدود ۶۰ هزارنفر در یزد در آزمون‌های مهارتی شرکت می‌کنند

سرپرست فنی و حرفه ای یزد هم چنین از سیاست‌های جدید برای تقویت مشارکت بخش خصوصی در مهارت‌آموزی خبر داد.

وی با توجه به تاکید دولت بر کاهش تصدی‌گری و استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی، اداره کل فنی و حرفه‌ای یزد برنامه‌هایی را برای انتقال مدیریت مراکز آموزشی به بخش خصوصی و توسعه آموزش‌های مهارتی متناسب با نیاز بازار کار آغاز کرده است. 

طالبی افزود: هدف اصلی، واگذاری مدیریت مراکز آموزشی به بخش خصوصی است تا با انعطاف‌پذیری بیشتر، آموزش‌های کاربردی و نیازمحور ارائه شود. به عنوان مثال، برخی کارگاه‌های دولتی مانند فوتسال با مشارکت بخش خصوصی فعال شده‌اند. 

وی با اشاره به طرح «کارآفرین» گفت: این طرح با هدف حمایت از تهیه مواد اولیه تا فروش محصولات مهارت‌آموزان طراحی شده تا زنجیره ارزش کامل شود و وابستگی به حمایت‌های مادی دولت کاهش یابد.

طالبی افزود: اداره کل فنی و حرفه‌ای یزد از ظرفیت خیرین برای تجهیز کارگاه‌های آموزشی استفاده می‌کند. مراکزی در شهرک صنعتی یزد با حمایت خیرین به‌روزرسانی شده‌اند تا امکان ارائه آموزش‌های پیشرفته در حوزه‌هایی مانند هوش مصنوعی و فناوری‌های نوین فراهم شود. همکاری با هنرستان‌ها برای استفاده از کارگاه‌های مشترک و کاهش فاصله بین آموزش و بازار کار نیز در دستور کار قرار دارد.

سرپرست فنی‌وحرفه‌ای یزد افزود: با توجه به تحولات فناوری، دوره‌هایی مانند «معامله‌گری ارزهای دیجیتال»، «دیجیتال مارکتینگ»، و «کار با نرم‌افزارهای تخصصی» در لیست دوره‌های فنی و حرفه‌ای یزد اضافه شده‌اند.

خبرنگار: ندا دهقانی زاده

انتهای پیام/

https://stnews.ir/short/VlL1Y
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: