مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان استهبان گفت: چاقی شکمی؛ زنگ خطر ابتلا به کبد چرب است.
به گزارش علم و فناوری از شیراز، رزیتا ضیائی، کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان استهبان در گفتگو با علم و فناوری درباره بیماری کبد چرب هشدار داد: «کبد چرب زمانی اتفاق می افتد که بیش از ۵ درصد وزن کبد را چربی تشکیل دهد. این بیماری در ابتدا ممکن است علامت خاصی نداشته باشد، اما به تدریج می تواند منجر به مشکلات جدی کبدی شود.»
وی افزود: «۷۰ درصد موارد کبد چرب غیرالکلی مربوط به چاقی است. جالب اینجاست که ۲۰ درصد مبتلایان افراد لاغری هستند که چاقی شکمی دارند. دیابت، فشار خون بالا و چربی خون نیز از دیگر عوامل خطر هستند.»
ضیائی درباره علائم هشداردهنده گفت: «در مراحل اولیه ممکن است بیماری بی علامت باشد، اما با پیشرفت بیماری، علائمی مانند خستگی، کاهش اشتها، درد در ناحیه راست شکم و سوءهاضمه ظاهر می شود. تشخیص قطعی با آزمایش خون و سونوگرافی امکان پذیر است.»
این کارشناس تغذیه تاکید کرد: «مهمترین راه درمان، تغییر سبک زندگی است. مصرف سبزیجات، میوه ها، غلات کامل و روغن های گیاهی مفید است. باید از مصرف غذاهای چرب، سرخ شده، فست فودها و نوشیدنی های شیرین پرهیز کرد.»
وی در پایان توصیه کرد: «حداقل ۳۰ دقیقه ورزش روزانه و مدیریت استرس نقش بسیار مهمی در بهبود کبد چرب دارد. کاهش وزن تدریجی (۷ تا ۱۰ درصد وزن فعلی) تحت نظر متخصص تغذیه نیز بسیار کمک کننده است.»
انتهای پیام/
1403/03/22 12:22
1403/03/21 17:29
1403/03/21 14:06
1403/03/21 14:03
1403/03/21 13:04
1403/03/21 13:02
1403/03/21 12:48