علمی، پژوهشی و فناوری

محققان دریافتند

سنجش تراکم استخوان مهم ترین روش برای تشخیص و ارزیابی تراکم استخوان

محققان دریافتند: روش های مختلفی برای تشخیص و ارزیابی تراکم استخوان وجود دارد که مهم ترین آنها سنجش تراکم استخوان است.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : محققان دریافتند «پوکی استخوان یا استئوپروز» یکی از بیماری های شایع و مهم استخوانی است که به کاهش تراکم و کیفیت استخوان ها منجر می شود به طوری که استخوان ها شکننده و مستعد شکستگی می شوند.

آنها این بیماری را اغلب به صورت خاموش می دانند که پیشرفت می کند و ممکن است تا زمانی که شکستگی رخ ندهد علامتی وجود نداشته باشد. بروز پوکی استخوان علل مختلفی دارد چرا که یک بیماری چند عاملی است و عوامل متعددی می توانند در توسعه آن نقش داشته باشند؛ مهم ترین علل پوکی استخوان عبارتند از سن، جنسیت، نژاد، سابقه خانوادگی، رژیم غذایی، فعالیت بدنی، مصرف الکل و دخانیات و برخی داروها.

محققان معتقدند این بیماری علائم خاصی ندارد و به «بیماری خاموش» معروف است و معمولا علائمی که ظاهر می شوند ممکن است شکستگی ایجاد شود. از علائم و پیامدهای مهم پوکی استخوان می توان به این موارد اشاره کرد: کاهش قد، درد استخوان و کمر، شکستگی های مکرر، انحراف تدریجی ستون فقرات و قوز کردن و ضعف عمومی و کاهش توان حرکتی است.

تشخیص به موقع، نقش مؤثری در پیشگیری از عوارض جدی آن دارد؛ روش های مختلفی برای تشخیص و ارزیابی تراکم استخوان وجود دارد که مهم ترین آنها سنجش تراکم استخوان است؛ از جمله روش های دیگر تشخیص، عکسبرداری ساده، آزمایش های خون و ادراراست.

این بیماری نیاز به پیشگیری دارد و مصرف کافی کلسیم شامل: شیر و محصولات لبنی، سبزیجات برگ سبز تیره، تخم مرغ و ماهی هایی که استخوان نرم دارند مانند ساردین، میزان مصرف کلسیم در بزرگسالان حدود 1000 تا 1200 میلی گرم در روز است، مصرف کافی ویتامین D و کمبود این ویتامین می تواند خطر پوکی استخوان را افزایش دهد؛ منابع مهم ویتامین D عبارتند از: قرار گرفتن در معرض نور خورشید به مدت کافی (15 الی 20 دقیقه در روز)، ماهی های چرب مثل سالمون و مکمل های ویتامین D، فعالیت بدنی منظم، اجتناب از مصرف دخانیات و الکل.

از داروهای پوکی استخوان داروهای بیس فسفونات ها، هورمون درمانی، داروهای جدید، کلسیونین، وازارپاراید، مکمل های غذایی و مراقبت های ویژه است.

پوکی استخوان بیماری ای است که با کاهش تراکم استخوان، باعث شکنندگی و افزایش خطر شکستگی ها می شود؛ تشخیص به موقع و درمان مناسب این بیماری می تواند از بروز عوارض جدی جلوگیری کند. حفظ تغذیه مناسب، فعالیت بدنی و تغییر سبک زندگی از مهم ترین راه های پیشگیری است.

همچنین استفاده از داروها و مراقبت های تخصصی در بیماران مبتلا ضروری است و در نهایت، مراقبت های پزشکی منظم و پیگیری وضعیت استخوان ها می تواند سلامت و کیفیت زندگی فرد را به میزان قابل توجهی بهبود بخشد.

 

خبرنگار: فرزانه کیان پور 

 

انتهای پیام/

 

https://stnews.ir/short/N2AXY
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: