علمی، پژوهشی و فناوری

رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان:

‌زندگی دانشگاهی آقای دکتر طهرانچی و سیستم مدیریتی ایشان برپایه آیه‌های قرآن بود

رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان با بیان اینکه سیر و سلوک ‌زندگی دانشگاهی آقای دکتر طهرانچی و سیستم مدیریتی ایشان برپایه آیه‌های قرآن بود، و مسجد محور شدن دانشگاه و احیای نماز را هم توصیه و تاکید کردند، گفت: نسبت به دانشگاه آزاد تمام قد ایستاده بود گاها حتی رفقای خودشان را کنار گذاشتند اما از منافع دانشگاه آزاد به هیچ عنوان کوتاه نیامدند

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری اصفهان : پیام نجفی رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان در نشست تخصصی جهاد تبیین با موضوع «بررسی ابعاد علمی مدیریتی شهید دکتر محمد مهدی طهرانچی» که به همت بسیج اساتید دانشگاه های آزاد اسلامی واحدهای تیران، خمینی شهر، با همکاری سازمان بسیج اساتید استان اصفهان و نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه های آزاد اسلامی استان اصفهان بعد از ظهر امروز برگزارشد؛ در خصوص ابعاد شخصیتی علمی و مدیریتی شهید طهرانچی نکاتی را بیان کرد.

 وی اظهار کرد: شهید طهرانچی از زمانی که در سن حدود پانزده شانزده سالگی بودند با حضور در دفاع مقدس بعنوان نیروی بسیجی خدمت کردند تا اکنون که ایشان به شهادت رسیدند و در تمام طول این ایام بسیار موثر و فعال بودند، دوستان زیادی هم هستند که با ایشان در مقاطع مختلف بوده‌اند و هر کدام خاطرات زیادی از ایشان دارند.

رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان تاکید کرد:  شخصیت ایشان بسنده به فعالیت‌هایشان در دانشگاه آزاد اسلامی نیست اما من در دورانی که ایشان در دانشگاه آزاد بودند با ایشان آشنا شدم. حدودا ایشان 8 سال در دانشگاه آزاد اسلامی مسئولیت داشتند که تقریبا 7 سال آن را بعنوان رییس دانشگاه آزاد کل کشور بودند و یک سال و خرده‌ای بعنوان رییس دانشگاه آزاد استان تهران مسئولیت داشتند؛ بعد از دانشگاه شهید بهشتی. 

وی ادامه داد: تقریبا از همان ابتدایی که بعنوان رییس دانشگاه آزاد کشور مسئولیت‌شان آغاز شد در سازمان مرکزی، خودم در تهران مسئولیت داشتم و حوزه من مستقیما زیر نظر حوزه ریاست بود، به تدریج آشنایی و شرکت در نشست‌های تخصصی دانشگاه که با حضور ایشان برگزار می‌شد و در ادامه  خداوند توفیق داد این فرصت را داشته باشم که شاگردی کنم محضر ایشان که هم توفیق شرکت در جلسات بود هم بخاطر مسئولیت‌هایی که عهده‌دار بودم چه در تهران و چه در اصفهان مستمر ایشان رهنمود داشتند و استفاده می‌کردم بویژه در کارهای اجرایی، یک ارتباط مستمر داشتیم. از حیث آشنایی و همکاری مستمر در این چند سال می‌گویم؛ آقای دکتر طهرانچی واقعا متمایز بود و ویژگی‌هایی بسیار منحصر بفردی داشتند، حقیقتا یک شخصیت خیلی خاص و متفاوت و خیلی تاثیر‌گذار بودند.

رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان برخی ویژگی‌های این دانشمند شهید را برشمرد و گفت: اولین ویژگی ایشان، ویژگی‌های اعتقادی است، ویژگی‌های اعتقادی آقای دکتر طهرانچی حقیقتا خالصانه و از عمق وجود و متاثر از باورهای عمیقی بود که ایشان از دوران دفاع مقدس داشتند همچنان هم ثابت قدم بر آن اعتقادات پافشاری می‌کردند و ذره‌ای از مسیر منحرف نشدند. این را به عینه دیدم حتی در خصوصی‌ترین جلسات.

نجفی افزود: یکی از ویژگی‌های بسیار مهمی که ایشان داشتند اعتقادی بود که آقای دکتر طهرانچی به نظام و انقلاب و رهبری داشتند و اینکه باید دقیقا در مسیری که مقام معظم رهبری تدوین می‌کنند، حرکت کنند و سعی می‌کردند دقیقا مسیر حرکت مدیریتی خودشان را متناسب با آرما‌‌‌ن‌ها و اهداف و برنامه‌هایی که مقام معظم رهبری  بیان می‌کنند، جلو ببرند، نه فقط در بیان بلکه در ساحت عمل و  اجرا تمام تلاش‌شان در همین مسیر بود، تاکید و تلاش ایشان این بود که طرح‌هایی که اجرا می‌کنند دقیقا متناسب با موارد و رهنمودهایی باشد که مقام معظم رهبری، اشاره می‌کنند. 

رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان تصریح کرد: سه تا محور را در مورد دانشگاه آزاد مقام معظم رهبری برای آقای دکتر طهرانچی گفته بودند که این سه تا محور؛ برنامه اصلی آقای دکتر طهرانچی برای دانشگاه آزاد بود و سعی می‌کردند عینا و دقیق و  با ابعاد مختلفی که می‌شد این محورها را تبیین کنند و براین مبنا حرکت می‌کردند. 

وی ادامه داد: آقای دکتر طهرانچی به شدت ولایتمدار بودند و در سخنان ایشان این تعهد ایشان را می‌شود دید. در بیان‌ها و شیوه و  برنامه‌های مختلف مسیر خودشان را تنظیم می‌کردند نه تندتر نه کندتر بلکه متناسب و متعادل و همراه با مقام معظم رهبری حرکت کنند هیچ جا تندروی نکنند هیچ جا مواضعی تندتر از مواضعی که باید بگیرند نگرفتند، هیچ جا عقب نشینی نکردند. آنجایی که باید پای انقلاب از آبروی خودشان مایه بگذارند، گذاشتند.

رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان تاکید کرد:  شاید یکی از محکم‌ترین ‌مدیران دانشگاهی کشور در اغتشاشات  1401 آقای دکتر طرانچی بودند.

نجفی افزود: آنجایی که پای آبرو و بحث نظام مطرح بود ایشان تمام قدایستادند و از هیچ چیزی نترسید. در جلساتی که با ما بعنوان روسای استان‌ها داشتند محکم ایستادند در دوران کرونا آنجاییکه احساس می‌کردند یک لحظه دانشگاه نباید تعطیل شود، پای آن ایستاندند و اصلا کوتاه نیامدند. 

نجفی گفت: در قضایای فرهنگی و در موضوعاتی مثل عفاف و حجاب محکم‌ترین و دقیق‌ترین و واقع بینانه‌ترین و در عین حال معتقدترین مواضع را آقای دکتر طهرانچی داشتند و برای آن برنامه‌ریزی و پافشاری می‌کردند. 

وی ادامه داد: در مورد موضوعات گروه به گروه‌ و دسته به دسته فرد به فرد با بخش‌های مختلف دانشگاه جلسه می‌گذاشتند و موضوع را تبیین می کردند، گفتند کاری نداریم که بقیه دارن چه کار می‌کنند برای ما تبیین شده که به این شکل عمل کنیم و در این مسیر باید محکم بایستیم‌ جوری که ارزش‌های نظام و انقلاب می‌گوید و پای آن می‌ایستادند. 

سیر و سلوک ‌زندگی دانشگاهی آقای دکتر طهرانچی و سیستم مدیریتی ایشان برپایه آیه‌های قرآن بود

رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان گفت: یک بعد شخصیتی مهم ایشان هم این بود که عمیقا با آیه‌های قرآن انس داشتند. در سخنرانی‌ها پایه اصلی بیانات ایشان آیه‌های قرآن بود، مدل‌هایی که طراحی می‌کردند براساس آیه‌های قرآن بود و این موضوع فقط در سخنرانی نبود، سیر و سلوک ‌زندگی دانشگاهی آقای دکتر طهرانچی و سیستم مدیریتی ایشان برپایه آیه‌های قرآن بود و تلاش می‌کردند که با انس با آیه‌های قرآن شکل بگیرد‌. 

وی افزود: در خلوت‌ها وقتی می‌خواستند دلداری بدهند با آیه‌های قرآن دلداری دادند وقتی خواستند خطی برای ما مشخص کنند، با آیه‌های قرآن بود. پیام‌های زیادی از ایشان دارم که در پاسخ به من آیه‌ای را فرستادند و  بعد تفسیر و  راهنمایی کردند. پیام‌های خصوصی زیادی دارم، وقتی می‌خواستند آرامشی  به همکار خودشان بدهند با آیه قرآن و ذکر از اهل بیت علیه السلام بود. 

نجفی افزود: اعتقاد عمیق به اهل‌بیت علیه السلام داشتند و با وجود تمام محدودیت‌ها خیلی وقت‌ها هر طور بود زیارت امام رضا علیه السلام را داشتند، تا جایی که محدودیت امنیتی اجازه می‌داد پیاده روی اریعین را ترک نکردند، همه تلاش ایشان هم براین بود که پیاده مشرف شوند. 

وی ادامه داد: اعتقادات ایشان محکم و عمیق و خالصانه بود، بویژه نسبت به امام رضا علیه السلام ارادت ویژه داشتند و بسیاری از برنامه‌های دانشگاه با محوریت موضوع امام رضا (ع) بود حتی برنامه‌هایی در جوار ایشان مدنظرشان بود.

 

خوشحالی آقای دکتر طهرانچی از برنامه‌های مسجدی محوری در دانشگاه آزاد اصفهان

نجفی اظهار کرد: آقای دکتر طهرانچی نسبت به مسجد محوری در دانشگاه خصوصا اخیرا دغدغه‌های جدی داشتند و خیلی به ما توصیه می‌کردند که بخشی از بار آموزشی و بار  فعالیت‌های دانشگاه را ببرید در مسجد. تاکید داشتند دانشگاه مسجد محور بشود که در دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان برخی از همکاران کمک کردند این اتفاق افتاد و این از موضوعاتی بود که خیلی ایشان را خوشحال کرد. 

آقای دکتر طهرانچی، اینجا(مسجد دانشگاه) خیلی به دلم می‌چسبد

رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان در ادامه در خصوص نگاه ویژه آقای دکتر طهرانچی به موضوع مسجد محوری، تصریح کرد: ایشان با یک هزینه کمی یک فضای بلا استفاده دانشگاه را به مسجد اختصاص داده بودند؛ در اجلاس اخیر دوستان به ما گفتند خود آقای دکتر طهرانچی پای این کار ایستادند. یک مسجد و فضای خیلی باصفایی درست کرده بودند و به من می‌گفتند و به برخی دوستان دیگر هم گفته بودند، اینجا خیلی به دلم می‌چسبد. 

 

تاکید آقای دکتر طهرانچی برای مسجد محور شدن دانشگاه و احیای نماز

نجفی تصریح کرد: ایشان تاکید کرده ‌بودند که دانشگاه‌ها بخشی از برنامه‌ها را در مسجد دانشگاه بگذارند؛ مسجد محور شوید، در دانشگاه‌ها نماز را احیا کنید و اشاره کرد بودند به کاری که دوستان و برخی اساتید ما در اصفهان انجام داده بودند گفته بودند اصفهان چنین کاری انجام داده شما هم این را انجام دهید. اعتقاد به مسجد و مسجد محوری داشتند. 

آقای دکتر طهرانچی تمام قد پای دانشگاه آزاد ایستادند

رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان در ادامه ابعاد علمی شهید عزیز آقای دکتر طهرانچی را مورد اشاره قرار داد و گفت: نسبت به دانشگاه آزاد تمام قد ایستاده بود گاها حتی رفقای خودشان را کنار گذاشتند اما از منافع دانشگاه آزاد به هیچ عنوان کوتاه نیامدند، ایشان گفتند لباس دانشگاه آزاد را پوشیدم و ماموریتم برای این دانشگاه است که اگر بتوانم تاثیر‌گذاری کنم.

وی گفت: در مورد برنامه‌های دانشگاه هم بحث و گفتگوهای جدی صورت می‌گرفت و برای موضوعات و برنامه‌هایی که تصمیم نهایی بر اجرای آن اتخاد می‌شد؛ حتما باید به نتیجه می‌رساندیم و تزلزل و سستی هیچ جایی نداشت. ایمان داشتند که در انجام کارها باید به خدا توکل کنیم مسیرها باز و گشایش ایجاد می‌شود و اگر در جایی لازم باشد آبرو بگذاریم باید این کار انجام شود و معتقد بودند هر جا آبرو بگذاریم خداوند جبران خواهد کرد.    

دانشگاه آزاد در زمانی که آقای دکتر طهرانچی آمدند، با مشکلات مالی و اقتصادی و ناامیدی مواجه بود

رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان گفت: وضعیت دانشگاه آزاد اسلامی زمانی که آقای دکتر طهرانچی عهده‌دار مسئولیت شدند؛ با الان خیلی متفاوت بود، تاثیرگذاری ایشان در دانشگاه آزاد خیلی عمیق‌تر است. دانشگاه را زمانی ایشان تحویل گرفت که از نظر مالی بحران داشت  واحدهای زیادی در دانشگاه آزاد بودند که حقوق نمی‌توانستند بدهند؛ نداده بودند یا درصدی داده بودند مشکلات مالی و اقتصادی و ناامیدی جدی بود حتی در واحد بزرگی مثل اصفهان نگرانی برای سال‌های آینده وجود داشت.

نجفی در ادامه اعلام کرد:  امروز ما در جایی قرار گرفتیم که برای تغییر نظام آموزش عالی کشور  برنامه‌ داریم و می‌خواهیم ارائه کنیم، امروز ما حرف داریم برای آموزش عالی آینده، امروز در برخی موضوعات برندهای کشور هستیم. در بعضی از موضوعات ادعا ما این هست که می‌توانیم بگوییم به جایی رسیده‌ایم که می‌توانیم پیشران کشور باشیم. در تربیت دانشجو در عرصه عمل و در اشتغال حرف برای گفتن داریم. در فناوری حرف‌های جدی برای گفتن داریم.

رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان گفت: در دانشگاه آزاد اسلامی امروز این اعتماد به نفس را داریم که ما می‌توانیم منشا تحولات جدی برای کشور، برای اقتصاد و  فناوری و برای آینده آموزش عالی کشور باشیم و همه اینها را به خود آقای دکتر طهرانچی گفته بودم و الان هم شهید زنده است و باور داریم شاهد جلسات هستند، دوباره می‌خواهیم به این شهید عزیزمان عرض کنم اگر موفقیتی هست، از برکت انس‌تان قرآن و اهل بیت علیه السلام است. 

 انتهای پیام/

https://stnews.ir/short/46XDa
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: