مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران از باز شدن دربهای صنعت فضایی به روی بخش خصوصی، پیگیری توافقات بینالمللی و تمرکز ویژه بر دیپلماسی فناوری در سال ۱۴۰۴ خبر داد. رویکردی که باهدف تثبیت جایگاه فضایی ایران در منطقه دنبال میشود.
به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : وحید یزدانیان رئیس پژوهشگاه فضایی ایران امروز در نشست خبری خود با تأکید بر اولویتدهی به حضور بخش خصوصی در صنعت فضایی کشور، اظهار داشت: اکوسیستم صنعت فضایی کشور در حال شکلگیری است و فراهمساختن زمینههای مناسب برای فعالیت هرچه بیشتر بخش خصوصی، از محورهای راهبردی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به شمار میرود.وی با اشاره به تأکیدات صریح وزیر ارتباطات، خاطرنشان کرد: آقای هاشمی در تمامی جلسات و دیدارهای مشترک، بر ضرورت مشارکت جدیتر بخش خصوصی و ورود این ظرفیت ملی به زنجیره ارزش صنعت فضا تأکید دارند.رئیس پژوهشگاه فضایی ایران با اشاره به نگاه باز و حمایتی سازمان نسبت به سرمایهگذاری و فعالیت بخش خصوصی در این حوزه افزود: هر عرصهای که امکان ورود بخش خصوصی در آن وجود داشته باشد، مورد حمایت ما خواهد بود. اصل راهبردی ما، واگذاری حداکثری به بخش خصوصی است و این سیاست بهصورت جدی دنبال خواهد شد. پیام روشن فعالیتهای فضایی جمهوری اسلامی ایران، توسعه صلحآمیز، تقویت همکاریهای منطقهای و ارتقای شاخصهای اقتصادی کشور است.
یزدانیان با تبیین ماهیت کاربردی برنامههای فضایی کشور اظهار داشت: درصد عمده فعالیتهای پژوهشگاه فضایی، معطوف به کارکردهای اقتصادی، فناورانه و صنعتی است. این اقدامات، نهتنها پشتوانهای برای ارتقای قدرت نرم ایران محسوب میشوند، بلکه مسیر بهرهبرداری مستقیم از فناوری فضا در زندگی مردم و صنایع را هموار میسازند.وی همچنین خواستار استمرار و تقویت این نشستها بهصورت دورهای شد. یزدانیان تصریح کرد: دسترسی رسانهها به اطلاعات و برنامههای سازمان فضایی بهصورت کامل فراهم است. ما در قبال افکار عمومی مسئول هستیم و هیچگونه محدودیتی در پاسخگویی به رسانهها وجود ندارد. عملکرد ما در چارچوب شفافیت کامل انجام میگیرد؛ بهگونهای که حتی محرمانهترین موضوعات نیز با رعایت ملاحظات امنیتی و در چارچوب کاربردی، در اختیار خبرنگاران قرار گرفته است.
یزدانیان در بخش دیگری از سخنان خود درباره برنامههای ۱۴۰۴ سازمان، به نقش دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی اشاره کرد و گفت: حمایت از نهادهای علمی و دانشجویی، بخشی جداییناپذیر از رویکرد ماست. تقویت زیرساخت پژوهش و نیروی انسانی متخصص، یکی از ارکان اساسی پیشبرد برنامههای فضایی کشور به شمار میرود.وی در ادامه با اشاره به بُعد بینالمللی برنامههای فضایی جمهوری اسلامی ایران، افزود: سومین محور اصلی فعالیتهای ما، توسعه ارتباطات بینالمللی و تقویت دیپلماسی فناوری است. این حوزه بهصورت جدی در حال پیگیری است و ما بر این باوریم که ظرفیت مناسبی برای انعقاد تفاهمنامهها و همکاریهای مشترک با کشورهای همجوار و سایر کشورها در حوزه ساخت ماهوارههای مشترک و بهرهگیری متقابل از دانش فنی وجود دارد.وی در پایان تأکید کرد: سال ۱۴۰۴، سال توسعه ارتباطات بینالمللی جمهوری اسلامی ایران در عرصه فضا خواهد بود. ما با اتکا بر توان ملی و نگاه راهبردی به آینده، مسیر اقتدار فناورانه کشور را در مدار فضایی باقدرت دنبال خواهیم کرد.
1403/03/22 12:05
1403/03/22 11:56
1403/03/22 11:46
1403/03/22 11:37
1403/03/22 11:34
1403/03/22 10:14
1403/03/22 09:34
1403/03/22 09:32
1403/03/22 08:53