مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
نوزدهمین جشنواره ملی فنآفرینی شیخ بهایی امروز چهارشنبه 24 اردیبهشت ماه با حضور مسئولان، و فعالان عرصه علم و فناوری در تالار عباسی افتتاح گردید که در پنل افق بر چشماندازهایی حوزه علم و فناوری متمرکز بود. از جمله استاندار بر اینکه چشم انداز ما از آینده باید چشم انداز انسانی باشد؛ تاکید کرد؛ دکتر ابطحی نیز از بین المللی شدن جشنواره بیستم سخن گفت، تاکید رئیس دفتر یونسکو در تهران بر پیوند نوآوریهای محلی و همکاریهای جهانی بود و در ادامه تفاهمنامه هایی هم به امضا رسید.
به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری اصفهان: نوزدهمین جشنواره ملی فنآفرینی شیخ بهایی امروز چهارشنبه 24 اردیبهشت ماه با حضور مسئولان، و فعالان عرصه علم و فناوری در تالار عباسی افتتاح گردید و تا فردا پنج شنبه 25 اردیبهشت ماه ادامه دارد.
مهدی جمالینژ اد استاندار اصفهان در آیین افتتاحیه نوزدهمین جشنواره ملی فنآفرینی شیخ بهایی ضمن خیر مقدم به مسئولان، میهمانان داخلی و خارجی و فناوران و نخبگان، این نکته را که خوشبختانه استان اصفهان از گذشتههای بسیار دور پایگاه دانش و علم بوده، یادآور گردید و سه اولویت اخیرا استان؛ گردشگری و هوش مصنوعی و انرژیهای نو را بعنوان عرصه مهم فعالیت نخبگان و فناوران یادآور گردید.
جمالینژاد با تاکیدبراینکه امروز سهم قابل توجهی از قدرت در گرو دستیابی و مدیریت اطلاعات و بکارگیری دانش و فناوری برای حل مسائل است، به اینکه دانش قدرت میآورد و عزت ملی را تثبیت میکند، اشاره کرد و افزود: نوآوری تنها ساختن پدیدههای جدید نیست بلکه تبدیل دانش به ارزش است و خوشبختانه خیلی از شرکتهای نوآور و مجموعههای دانشی و خوشههای خلاق ما در تبدیل دانش به ارزش حضور جدی دارند. همچنین فناوری احیای شکوه آینده است و امروز هم فناوری ما وامدار و میراثدار گذشته این کشور است.
استاندار اصفهان نوآوری را بعنوان تفکر فراتر از خطوط موجود،و به معنی حصارها و محدودیتها را شکستن وجرات ایستادان در مقابل ترسها دانست و بر شروع و دانستن آن تاکید کرد و ادامه داد: نوآوری انسانیترین علم است چراکه نشان دهنده تمایل ذاتی انسان به بهتر شدن و دیدن افقهای بالاتر است.
جمالینژاد خاطرنشان کرد: اما فناوری و نوآوری بدون فرهنگ تنها یک اتفاق تصادفی است و نوآوری پایدار است که فرهنگی درون زا را در جامعه ایجاد کند، به خطها احترام بگذارد به تلاش ارزش دهد و به ایدههای جدید و جوان فضا بدهد.
وی در ادامه براینکه سوال پرسیدن و فکر کردن را باید از کودکی یادبدهیم و مواجهه با خطا و اشتباه و دوباره شروع کردن که اینها باعث میشود همیشه به دنبال بهترشدن باشیم؛ گفت: این فرهنگ باید از مدرسه شروع شود در دانشگاه تقویت شود در محیط کار پرورش پیدا کند و در تصمیم گیریهای سیاستگذاران ملی جایگاهی ویژه داشته باشد.
جمالی نژاد اظهار کرد: علیرغم همه اینها آینده را نه فناوری که در کنارش اراده جمعی انسانها میسازد و اینجا نقش اندیشمندان و نخبگان و خبرگان بسیار مهم است و جایگاه هژمونی دانش و فناوری و قدرت در تحلیل و تصمیمها اهمیت دارد و بحث قدرت برای تمام کسانی که در این جشنواره هستند، یک مسئولیت بزرگ است.
وی با اشاره به اینکه قاطبه نخبگان و فعالان و شرکتکنندگان جشنواره جوانان هستند،گفت:جوانان موتور محرکه اقتصاد دیجیتال و آینده هستند و رمز موفقیت این کارآفرینان و فن آفرینان شهامت است و بزرگترین ریسک زندگی ریسک نکردن و اینکه جسور نباشی و دوم تمرکز برحل مسئله و سوم تیمسازی است.
استاندار اصفهان از باب تجربه هم سه نکته را به جوانان و فعالان شرکت کننده در جشنواره ارائه کرد و گفت: توصیه این است که از کوچک شروع کنیم و به بزرگ فکر کنیم، دوم شکستها را بپذیریم اما تسلیم نشویم؛ سوم کار فردی را با دقت و وسواس انجام دهیم ولی مسئولیتهای اجتماعی خودتان را فراموش نکنید.
جمالی نژاد ادامه داد: چشم انداز ما از آینده باید چشم انداز انسانی باشد که در آن انسانیت در مقابل پیشرفتهای تکنولوژیک جایگاه خودش را حفظ کند و امروز نه تنها بعنوان مهندس یا دانشمند بلکه بعنوان فیلسوف و فناور بیندیشیم و همانگونه که در تاریخ تمدنی ما حکمت و عجین شدن دانش را داشتیم؛ اکنون نیز بدانیم که تمام این سفر فناوری و نوآوری بدون حکمت بیهدف است بدون همدلی بی روح و بدون انسانیت یک پیکره متعفن است.
جشنواره شیخ بهایی یعنی گره زدن توانایی جوانان ایران به جامعه ایران
سید مهدی ابطحی نیز درباره وضعیت فعلی و آنچه که برای آینده شهرک و علم و فناوری کشور متصور است سخنرانی کرد و گفت: مدیران ارشد کشور میهمانان کمک میکنند که به چشم انداز مورد مدنظر برسیم.
رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با بیان اینکه شهرک علمی و تحقیقاتی بعنوان پیشگام عرصه علم و فناوری در کشور است که سال 2000 میلادی در یک زمینی پایهگذاری شهرک شروع شده است؛ به توسعه شهرک و آنچه در کشور از نظر علم و فناوری افتاده است، اشاره کرد.
وی در ادامه اظهار داشت: الان در اکوسیستم کارآفرینی کشور 55 پارک علم و فناوری، 338 مرکز رشد، بیش از 10 هزار شرکت دانش بنیان وجود دارد. همچنین حدود 2 میلیارد دلار صادرات محصولات دانش بنیان است که البته متناسب با توان کشور نیست، محدودیتهایی که وجود دارد این رقم را پایین نگه داشته است. 400 هزار شغل و بیش از 800 فناوری نو هم در کشور ایجاد شده است.
وی ادامه داد: آنچه که در استان اصفهان داریم 10 درصد شرکتهای دانش بنیان کشور است و بعد از تهران استان دوم هستیم. شهرک در یک مجموعه است در 520 هکتار زمین که حدود 80 هکتار آن فعال شده است شامل بخش خصوصی، شرکتها، ساختمانهای پشتیبان دولتی، نهادهای مالی پشتیبان است و خدمات آزمایشگاهی که به این شرکتها داده میشود.
رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گفت: به نظر میآید که زیست بوم کاملی از دولت، سرمایه گذاران و فناوران و شتاب دهندهها و پشتیبانهای فناوری وجود دارد و آنچه در سالهای اخیر اضافه شده و این مجموعه را کاملتر کرده است این است که نهادهای مالی؛صنایع بزرگ استان و بخش شبه دولتی و خصوصی وارد شده اند و این کمک کرده که سرعت رشد شرکتهای دانش بنیان به لحاظ اقتصادی بیشتر شود.
وی افزود: حدود 60 میلیون دلار صادرات دو سال قبل شهرک بوده است. آخرین آمار هم در حال تکمیل است. حدود 10 هزار نفر در این مجموعه کار می کنند و 15 هزار 700 میلیارد تومان فروش این شرکتها بوده و بیش از 35 هزار میلیارد تومان گردش مالی دو سال پیش شهرک است.
ابطحی گفت: شهرک 762 شرکت از شرکتهای نوپا تا شرکتهای رشد یافته دارد. مجموعه نیروی انسانی توانمند و با دانشگاهها تعامل خوبی دارد و در اراضی دانشگاه صنعتی اصفهان ساخته شده و روابط بین الملل مناسبی دارد که امیدواریم این روابط دو جانیه بهتر و اثر بخش باشد.
وی افزود: ترکیب جمعیتی شهرک هم 72 درصد آقایان و 28درصد خانمها که به نفع خانمها رو به رشد است و 53 درصد کارکنان شرکتها زیر 35 سال هستند و این امید را در کشور تقویت می کند که سهم اقتصادی جوانان بیشتر شود. از نظر تاثیرگذاری در منطقه پیرامونی هم شهرک عضو شوراهای مختلف تصمیم گیری است و اتفاق مبارک اخیر هم راه اندازی دفتر ویژه استاندار در برجی است که تامین کنندگان مالی و شرکتها و شتاب دهنده ها هم در آن حضور دارند و امیدواریم اتاق بازرگانی هم در این برج مستقر شود و اینها کمک می کند هم مسائل شرکتها بهتر رفع و رجوع شود هم اثریخشی شهرک در اقتصاد پیرامون را رقم بزند.
وی گفت: در عرصه بین المللی هم شهرک عضویت در نهادهای مختلف است. تنها پارک ایران است که گواهی توسعه پایدار دارد. جشنواره هایی هم در سالهای مختلف داشته است و حضور دفتر نوع دو یونسکو که موفقیتهای بسیار خوبی را باعث شده است از جمله در توسعه فناوری در منطقه در پارکهای دیگر.
ابطحی ادامه داد: همه اینها نشان می دهد که می توانیم کشور را بر پایه اقتصاد دانش بنیان پیش ببریم و اگر اعتماد عمومی در کنار مردم قرار بگیرد همه چیز را خواهیم داشت و جشنواره شیخ بهایی یعنی گره زدن توانایی جوانان ایران به جامعه ایران.
وی افزود: جشنواره در سالهای مختلف رویکردهای مختلفی داشته از ترویج کارآفرینی شروع شده تا رسیدن به جایزه فناوری صنعت ساز و الان با حضور میهمانانی که در این جشنواره داریم، می تواند اتفاق بزرگتری بیفتد و جشنواره بیستم را به سمت جشنواره بین المللی پیش ببریم.
وی گفت: برای توسعه فناوری و علم شبکه های جهانی می تواند کمک کند که قابلیتهای کشور بروز و در حل مسائل جهانی مشارکت داشته باشد. همچنین استفاده از سرمایه گذاریهای بیرون را فراهم خواهد کرد و فضای فناوری کشور بسیار مستعد سرمایه گذاریهای بزرگ است
ابطحی گفت: سی بی سی های کشور گواهند که نرخ خروج آنها بسیار موفقیت آمیز بوده و به نظرم ایران بستر مناسبی است برای سرمایه گذاریهای جهانی در حوزه فناوری دارد و شاید جشنواره بیستم جشنواره بین المللی باشد و امروز در همین سالن آنچه در افق خواهیم دید بستری باشد برای اینکه بتوانیم به آن دست پیدا کنیم.
وی ادامه داد: در حوزه مهندسی نرم توسعه علمی بسیار خوبی در کشور رخ داده و در شبکه سازی بسیار می توانیم به آن توجه کنیم. کشور مگاترندها را رصد کرده و جلسات داوریها نشان داد که شرکتهای نوپا بسیار خوب جهت گرفته اند.
تأکید یونسکو بر پیوند نوآوریهای محلی و همکاریهای جهانی در جشنواره فنآفرینی شیخ بهایی
ینگ سرانگ، رئیس دفتر یونسکو در تهران در آیین افتتاح نوزدهمین جشنواره ملی فنآفرینی شیخ بهایی در اصفهان، بر ضرورت پیوند نوآوریهای محلی با همکاریهای بینالمللی برای حل چالشهای جهانی تأکید کرد.
وی این جشنواره را بستری مؤثر برای اتصال استارتاپهای ایرانی با شبکههای جهانی دانست و از ظرفیتهای شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در توسعه فناوریهای نوین و همسویی با اهداف توسعه پایدار تمجید کرد.
سرانگ همچنین بر نقش مراکز یونسکو و نهادهای بینالمللی در تقویت تبادل دانش، پرورش نوآوری و توسعه مشارکتهای پایدار تأکید کرد.
در ادامه ریئس انجمن تبادلات بین المللی پکن فرصتهای همکاری با شبکه بریکس چین را ارائه کرد. همچنین ارائه توانمندیهای صادراتی شرکتهای فناور و دانش بنیان شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان برگزار شد.
امضای تفاهمنامه همکاری علمی و فناورانه میان پکن و شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان
در بخش دیگری از برنامه افقهای علمی و فناوری بین المللی، ایران و جهان در تالار عباسی تفاهمنامه همکاری در شبکه علمی میان انجمن تبادلات بینالمللی پکن و شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به امضا رسید.
بر اساس مفاد این تفاهمنامه، تبادلات علمی و آموزشی متناسب با ظرفیتهای دو طرف صورت خواهد گرفت. همچنین، ارتقای دستاوردها و توسعه ارتباط میان متخصصان فعال در پارکهای علمی و تحقیقاتی، دانشگاهها و شرکتهای دانشبنیان از دیگر محورهای این همکاری مشترک است.
امضای ۴ تفاهمنامه دوجانبه با استانهای جنوبی در راستای توسعه اقتصاد دریامحور
در رویداد افق در نوزدهمین جشنواره ملی فنآفرینی شیخ بهایی، ۴ تفاهمنامه ۲ جانبه میان شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و پارکهای علم و فناوری استانهای جنوبی کشور امضا شد.
_ این تفاهمنامهها برای توسعه تعاملات، همافزایی و ایجاد همکاریهای مشترک در توسعه اقتصاد پایدار دریامحور و در راستای سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری، تاکیدات معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم و استانداران مربوطه منعقد شد.
انتهای پیام/
معصومه صادقی
1403/03/22 11:24
1403/03/22 09:26
1403/03/21 13:27
1403/03/21 13:25
رییس اتاق بازرگانی سنندج خبر داد:
شکوفایی ایدههای بانوان کردستانی در رویداد کارآفرینی تاک1403/03/21 17:21
1403/03/20 11:21
1403/03/20 11:13
1403/03/20 10:32
با حضور صاحبنظران مدیریت داراییهای فکری بررسی شد
گلوگاههای اجرای ماده ۵ قانون جهش تولید دانشبنیان1403/03/20 10:29
در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار میشود؛
اولین همایش ملی نقش دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی غیردولتی در تحول نظام آموزش عالی1403/03/20 10:23